Select Page
Een nog langere adem

We hadden in 2020 een vliegende start. Na jaren van zaaien, bouwen, aflossen en investeren, was de tijd van oogsten aangebroken. Dat bleek van korte duur: Corona zette een flinke streep door deze rekening.

Op 12 maart moesten we voor de eerste keer onze deuren sluiten. In de maanden die daarop volgden, zagen we onze complete omzet verdampen.

September leek de ommekeer. Klanten begonnen weer te boeken. Weliswaar moesten we puzzelen met de 1,5 meter en de groepsgroottes beperken tot 30 personen. Maar er waren weer dagen dat bijna alle meetingspaces vol zaten. En de hybride-meeting (waarin een deel fysiek aanwezig is en een deel online meedoet) deed zijn intrede. We hadden weer perspectief en maakten plannen voor verder herstel.

Helaas was deze opleving van korte duur. Op 13 oktober werd de nieuwe gedeeltelijke lockdown aangekondigd. Gevolg voor ons was weer een golf van annuleringen en geen nieuwe aanwas van boekingen. Waar we normaal in oktober en november onze topomzet halen, hielden we nu wekelijks nog een handjevol boekingen over. Opnieuw een grote financiële én ook mentale klap. Wel bleven we open, konden we een fijne werkplek bieden aan mensen voor wie thuiswerken geen optie was en vonden er regelmatig hybride meetings plaats. Het hield niet over, maar we hielden de moed erin en maakten er het beste van met ons kleine en veerkrachtige team.

De totale lockdown van vorige week dwong ons onze locatie opnieuw helemaal te sluiten en zet opnieuw een streep door alle (korte termijn) verwachtingen. Natuurlijk (hoop doet leven) hadden we onze pijlen al op 2021 gericht en hoopten op een voorzichtig herstel in het eerste en tweede kwartaal. Het wordt opnieuw pijnlijk duidelijk dat onze eigen invloed op onze bedrijfsvoering volledig geminimaliseerd is. En iedere ondernemer zal kunnen beamen, dat is echt ontzettend lastig. Het enige wat we nog kunnen, is de continue afweging maken of het nog verstandig en verantwoord is om door te gaan en hoe we omgaan met de van buitenaf opgelegde beperkingen. De schulden en achterstanden lopen hard op namelijk….

Nog wel even goed te vermelden dat we het zeer getroffen hebben met onze verhuurder (NS Vastgoed) en we met hen een goede regeling hebben kunnen treffen. Helaas is de overheid ons minder gunstig gezind. Een foutieve SBI-code (en een bureaucratisch tenenkrommend proces) zorgt ervoor dat we tot nu toe nog geen aanspraak hebben kunnen maken op de diverse steunpakketten. Een advocaat helpt ons momenteel om de steun alsnog te kunnen ontvangen.

Ondanks alle zorgen, tegenvallers en frustraties kiezen we er toch voor om onze lange adem opnieuw te verlengen. Allereerst omdat we wat we met ziel en zaligheid hebben opgebouwd gewoonweg niet kapot kunnen en willen laten gaan. Ten tweede omdat we de verantwoordelijkheid dragen voor meerdere gezinnen. En last but not least omdat we voelen dat we juist in deze bijzondere tijd van betekenis kunnen zijn met onze locatie.

We leven momenteel in een tijdperk van grote veranderingen of eigenlijk – zoals wij het persoonlijk ervaren – een verandering van tijdperk. Veel van het oude mag plaatsmaken voor iets nieuws. Corona helpt dit proces enorm te versnellen. Ondanks onze dagelijkse (financiële) zorgen, houden we ons vast aan de belofte van die nieuwe tijd. En willen we met onze mooie Seats2meet-locatie meer dan ooit onze positie innemen als ‘speelveld’ waarin we met elkaar kunnen ontdekken hoe we het nieuwe vorm kunnen geven.

Wij zien door onze oogharen heen dat de komende jaren in het teken staan van transformatie. Op alle niveaus. Van klein tot groot, van persoonlijk tot onze mondiale samenleving.  En dat kunnen we alleen met elkaar. En daarvoor zijn ontmoetingen, verbindingen, samenwerkingen en delen van kennis, inzichten en inspiratie onontbeerlijk.

Ofwel alles wat wij met onze inspirerende ruimtes en (online) omgeving en producten kunnen en willen faciliteren. Samen met ons groeiende en rijke netwerk van mensen die ook hun plek in (willen) nemen in dit veranderende tijdperk.

Wij nemen daarom nog maar eens een diepe teug frisse lucht voor een nog wat langere adem. We houden vertrouwen, al zullen we de komende maanden regelmatig reality checks moeten doen of we nog door kunnen. Maar eerst gaan we genieten van het hier en nu met onze dierbaren en dromen ondertussen over 2021 en wat het ons zal gaan brengen.

Mocht je je naar aanleiding van deze blog denken… hé hoe kan ik jullie helpen? Dan zijn financiële bijdragen welkom. Maar boek vooral – zodra het weer kan – je bijeenkomsten bij Seats2meet Amersfoort CS.

Voor nu wensen we je hartverwarmende feestdagen met je dierbaren en alle goeds voor 2021!

Met hoopvolle groet, Elise de Bres & Tianne van Woudenberg Seats2meet Amersfoort CS

You may also like…

Flow

Flow

Gentle wind Constant flow Persistance well being Fully welcoming Radiant glow Amazing kindness Playfulness embodied...

Butterfly

Butterfly

Butterfly Looking for transformation The caterpillar crawls Perfect space is found Quiet for days Completely in tune...